Τεχνολογική εξέλιξη

Η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας και είναι το μέσο εκείνο που συνέβαλε στη δημιουργία και ύπαρξη της σημερινής Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης. Η τηλεόραση εξελίχθηκε ως μέσο και πέρασε από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή οδηγώντας σε μια σειρά από σημαντικές καινοτομίες, με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (DTT ή DTTV) αποτελεί μέρος της συνεχώς αναπτυσσόμενης τεχνολογίας των τηλεπικοινωνιών.

Με νέα δυναμική σε τεχνολογικές καινοτομίες και υπηρεσίες, χάρη στην αποτελεσματικότερη χρήση του ραδιοφάσματος, επιτρέπει σε περισσότερα κανάλια να μεταφέρονται στον ίδιο φασματικό χώρο και σε συνδυασμό με τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας των σύγχρονων συστημάτων εκπομπής, κάνει την τηλεόραση συνολικά πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση σήμερα αποτελεί καθημερινότητα για τη χώρα μας, καθώς προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για τους τηλεθεατές και την κοινωνία, όπως:
1 Ποιότητα υψηλής ευκρίνειας σε εικόνα και ήχο (High Definition)
2 Λιγότερες παρεμβολές
3 Νέες υπηρεσίες όπως ο Ηλεκτρονικός Οδηγός Προγράμματος (EPG), η υπηρεσία υποτίτλων, η υβριδική τηλεόραση
4 Δυνατότητα σύνδεσης της τηλεόρασης με το Internet
5 Εκπομπή πολλαπλών προγραμμάτων από την ίδια κεραία
6 Εξοικονόμηση ενέργειας στα Κέντρα Εκπομπής

Η ψηφιακή τηλεόραση από την έναρξή της έως σήμερα συνεχίζει να είναι βασική πηγή ψυχαγωγίας.

Στην Digea εργαζόμαστε συνεχώς με στόχο την εξέλιξή της και την προσφορά νέων υπηρεσιών στους τηλεθεατές, μετατρέποντας τον κόσμο της τηλεόρασης σε έναν Υπέροχο Ψηφιακό Κόσμο!

Υβριδική τηλεόραση (HbbTV)

Η Υβριδική Ευρυζωνική Τηλεόραση (Hybrid Broadcast Broadband TV – HbbTV) είναι ένα νέο πρότυπο μετάδοσης περιεχομένου που επιτρέπει στην τηλεόραση την παράλληλη προβολή των προγραμμάτων που λαμβάνονται μέσω ευρυεκπομπής (broadcasting) καθώς και περιεχομένου που λαμβάνεται από το Internet (broadband).

Το περιεχόμενο που διατίθεται μπορεί να περιλαμβάνει video-on-demand, όπως αρχείο εκπομπών, βελτιωμένο Ηλεκτρονικό Οδηγό Προγράμματος (Enhanced EPG), διαδραστική διαφήμιση, παιχνίδια, social media και άλλες εφαρμογές πολυμέσων, δηλαδή εφαρμογές που συνδυάζουν πολλαπλές μορφές περιεχομένου, όπως animation, εικόνες, κείμενο, ήχο και video.

Η υβριδική τηλεόραση προσφέρεται είτε μέσω «έξυπνων» τηλεοπτικών συσκευών (Smart TVs) είτε μέσω οικιακών αποκωδικοποιητών (set-top-box) με σύνδεση στο Internet (Ethernet / Wi-Fi) με το πάτημα του κόκκινου κουμπιού, το οποίο βρίσκεται στο τηλεχειριστήριο, κατά τη διάρκεια παρακολούθησης των τηλεοπτικών προγραμμάτων των καναλιών που προσφέρουν υβριδικές υπηρεσίες τηλεόρασης.

Στη συνέχεια, ο τηλεθεατής μεταφέρεται στο σχετικό Menu της υβριδικής τηλεόρασης και επιλέγει το περιεχόμενο HbbTV που τον ενδιαφέρει. Το επιλεγμένο περιεχόμενο μεταφέρεται μέσω Internet και προβάλλεται στην τηλεόραση, χωρίς να απαιτείται άλλη ενέργεια. Κι εδώ αρχίζει η διασκέδαση της υβριδικής τηλεόρασης!