Η κοινωνική μας ευαισθησία σε συνδυασμό με το προηγμένο ψηφιακό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμαστε ενέπνευσε το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Digea «Οι Ήρωες της Digea».

Το συναρπαστικό ταξίδι για τους «Ήρωες της Digea» ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018 από την Αθήνα. Πολύ σύντομα συνεχίστηκε με επόμενους σταθμούς τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και την Πάτρα, χαρίζοντας αγάπη, χαρά, ψυχαγωγία και πολλά δώρα σε περισσότερα από 1.000 παιδιά που φιλοξενούνταν ή υποστηρίζονταν από ιδρύματα.

Σε συνεργασία με την Odeon, παιδιά που φιλοξενούνταν σε ιδρύματα, είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στο «Orange Carpet», να απολαύσουν παιδικές ταινίες, να παίξουν ηλεκτρονικά παιχνίδια και να διασκεδάσουν με δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης.

Με την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη προσώπων από τον καλλιτεχνικό, δημοσιογραφικό και επιχειρηματικό χώρο, μοιραστήκαμε τη χαρά της διασκέδασης και της δημιουργίας.

Η περίοδος 2020 – 2021 ήταν μια δύσκολη περίοδος για τη χώρα μας λόγω της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Σεβόμενοι την ασφάλεια κάθε ανθρώπου, διακόψαμε για λίγο το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Οι Ήρωες της Digea» καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με μόνη εξαίρεση τον Δεκέμβριο του 2021 όπου επισκεφθήκαμε το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Άννας του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας στη Βόρεια Εύβοια. Με ενσυναίσθηση και ευαισθησία συμπαρασταθήκαμε στους συνανθρώπους μας που δοκιμάστηκαν σκληρά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021 προσφέροντας δώρα, βιβλία και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

1
2

Έτσι, μπορέσαμε να δείξουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη μας σε ανθρώπους και τοπικές κοινωνίες που αντιμετώπισαν δυσκολίες από φυσικές καταστροφές με τη βοήθεια του ανθρώπινου δυναμικού και των συνεργατών μας.

Η μάθηση και η εκπαίδευση βρίσκεται στην καθημερινότητα των εργαζομένων μας και αποτελούν εργαλείο επαγγελματικής προόδου. Έτσι, αναγνωρίζοντας τα οφέλη της εκπαίδευσης το 2022, είχαμε ως σταθμό έναρξης το νησί της Λήμνου και του Αϊ Στράτη. Επισκεφθήκαμε το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ρεπανιδίου Λήμνου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλλιθέας Λήμνου, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή σύνδεση με καθηγητές και μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Αϊ- Στράτη. Σε όλα τα παιδιά δόθηκαν χρηστικά είδη και ηλεκτρονικός εξοπλισμός, χαρίζοντάς μας τα μεγαλύτερά τους χαμόγελα!

Τον Μάιο του ίδιου έτους επισκεφθήκαμε τη Λέσβο, όπου προσφέραμε βιβλία, μουσικά όργανα, ηλεκτρονικά και χρηστικά είδη για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις δομές φιλοξενίας καθώς και ξεχωριστά, μοναδικά δώρα σε όλα τα παιδιά.

Ταξιδέψαμε και στη Χίο, όπου συναντήσαμε κι άλλους «Ήρωες της Digea» μαζί με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους υπεύθυνους και το προσωπικό των σχολείων και δομών του νησιού. Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας στις εκπαιδευτικές μονάδες στα Ψαρά, εξοπλίζοντας τα εκπαιδευτικά ιδρύματα με ηλεκτρονικά είδη αλλά και δώρα σε όλους τους μαθητές.

Στην Digea πιστεύουμε ότι η εταιρική ανάπτυξη συμβαδίζει με την ανάπτυξη της κοινωνίας. Γι’ αυτόν τον λόγο τον Νοέμβριο του 2022 βρεθήκαμε στη Λαμία και το Καρπενήσι για να γνωρίσουμε κι άλλα παιδιά που έγιναν οι «Ήρωες της Digea». 

Προσφέραμε κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς και από ένα δώρο σε κάθε παιδί!

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, μαζί με όλη την ομάδα μας επισκεφθήκαμε το Ίδρυμα Χατζηκώνστα!

Στο χώρο του ιδρύματος διοργανώσαμε barbeque, ετοιμάσαμε συνοδευτικά, νόστιμα γεύματα, προσφέραμε ηλεκτρονικά είδη, προσωπικά, ξεχωριστά δώρα σε κάθε παιδί της δομής και φάγαμε όλοι ΜΑΖΙ σε ένα μεγάλο οικογενειακό τραπέζι. Παίξαμε, γελάσαμε, αποκτήσαμε νέους φίλους που έγιναν οι «Ήρωες της Digea»! 

Το 2023 συνεχίσαμε το συναρπαστικό μας ταξίδι με πρώτη στάση τα Ιωάννινα και τη Θεσπρωτία!

Συνεπείς στις αξίες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που πρεσβεύουμε, επισκεφθήκαμε τα ειδικά σχολεία και τις δομές φιλοξενίας των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας, όπου προσφέραμε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και απαραίτητα εκπαιδευτικά είδη για τα σχολεία και τις δομές φιλοξενίας καθώς και δώρα σε όλους τους μικρούς ήρωες! Η δράση διήρκησε 3 ημέρες.

Επόμενη στάση ήταν τον Μάιο του 2023, όπου βρεθήκαμε στα Χανιά και το Ρέθυμνο.

4

Στηρίξαμε εμπράκτως τα σχολεία, τις δομές φιλοξενίας και τους μαθητές, χορηγώντας ειδικό εξοπλισμό για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μικρών μας ηρώων αλλά και προσωπικά δώρα στους μικρούς μας φίλους. 

Τον Οκτώβριο του 2023 επισκεφθήκαμε τη Φαρκαδόνα και τη Μηλίνα Πηλίου, δύο περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023.

Γνωρίσαμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, προσφέροντας ηλεκτρονικά και χρηστικά είδη για τις εκπαιδευτικές μονάδες καθώς και δώρα για όλα τα παιδιά.

Σκοπός της δράσης είναι η στήριξη των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Φαρκαδόνα και στη Μηλίνα.

Για άλλη μια φορά αποδείξαμε εμπράκτως την κοινωνική μας ευαισθησία μέσα από μια σειρά δράσεων για να στηρίξουμε τα παιδιά και τα σχολεία του νομού Έβρου.

Ταξιδέψαμε στη Ρούσσα, το Σιδηροχώρι, το Μεγάλο Δέρειο, το Διδυμότειχο, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα.

Προσφέραμε ηλεκτρονικό εξοπλισμό στα σχολεία, γνωρίσαμε τους μικρούς «Ήρωες της Digea» και μοιράσαμε σχολικές τσάντες γεμάτες με δώρα. 

Η ζεστασιά και η φιλοξενία των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας!

Στο πλαίσιο των δράσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digea κ. Νίκος Μαστοράκης δήλωσε σχετικά: «Μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης οι «Ήρωες της Digea», θέλουμε να στείλουμε ένα απλό μήνυμα σε αυτά τα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειες τους, ότι δεν είναι μόνοι τους και ότι η κοινωνία είναι κοντά και τους στηρίζει. Επίσης θέλουμε να τονίσουμε, βλέποντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις δομές, πως όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να βρίσκονται στα ειδικά σχολεία και όχι στο σπίτι, διότι είναι μεγάλη η ανάγκη τους για κοινωνικοποίηση και συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία που τα βοηθάει να προχωρήσουν στη ζωή τους».

Το 2024 πραγματοποιήσαμε το πρώτο μας ταξίδι για το 2024, με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης. Επισκεφθήκαμε όλα τα ειδικά σχολεία και δομές του νομού, προσφέραμε ηλεκτρονικό εξοπλισμό & χρηστικά είδη στα σχολεία και στις δομές, καθώς και ατομικά δώρα σε όλα τα παιδιά.

Ο νομός Λασιθίου ήταν ο τελευταίος σταθμός του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Οι Ήρωες της Digea», στην Κρήτη. 

Το συναρπαστικό ταξίδι των «Heroes of Digea», ξεκίνησε τον Μάιο του 2023 από τα Χανιά και το Ρέθυμνο, συνεχίστηκε τον Μάρτιο του 2024 στο Ηράκλειο και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2024 στο Λασίθι, πραγματοποιώντας επισκέψεις σε ειδικά σχολεία και δομές φιλοξενίας παιδιών, προσφέροντας ηλεκτρονικό εξοπλισμό, χρηστικά είδη αλλά και ατομικά δώρα στους μικρούς μας Ήρωες. Τα παιδιά, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, αγκάλιασαν την ομάδα μας με τραγούδια, χορούς, χειροτεχνίες και ζωγραφιές, μέσα σε μία ατμόσφαιρα αμοιβαίας χαράς και ευγνωμοσύνης. 

Η επιθυμία μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον άνθρωπο, τα παιδιά, την κοινωνία μας παραμένει αστείρευτη και θα συνεχίσουμε με κάθε δυνατό τρόπο να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε στα μέλη της κοινωνίας μας.

Οι "Ήρωες της Digea" τον Μάιο του 2024, έκλεισαν την σχολική χρονιά, με επισκέψεις στα ειδικά σχολεία και δομές φιλοξενίας σε Καστοριά, Φλώρινα, Αμύνταιο και Άργος Ορεστικού. 

Σε ένα διήμερο γεμάτο με έντονα συναισθήματα, η ομάδα της Digea επισκέφθηκε όλα τα ειδικά σχολεία και τις δομές φιλοξενίας των δύο νομών, προσέφερε ηλεκτρονικά και χρηστικά είδη, καθώς και δώρα σε κάθε παιδί. 

Τα παιδιά, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών αγκάλιασαν τη δράση δημιουργώντας μία υπέροχη ατμόσφαιρα. Μοιραστήκαμε μοναδικές στιγμές γεμάτες αγάπη, ενθουσιασμό και αισιοδοξία, δημιουργώντας αναμνήσεις που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στις καρδιές μας.

Οι Ήρωες της Digea
Οι δράσεις μας
Oι «Ήρωες της Digea» ταξίδεψαν σε Καστοριά & Φλώρινα
Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, οι "Ήρωες της Digea" συνέχισε και τον Μάιο το συναρπαστικό ταξίδι προσφοράς, μοιράζοντας δώρα και αγάπη στα παιδιά των ειδικών σχολείων και δομών φιλοξενίας των Νομών Καστοριάς & Φλώρινας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Νίκος Μαστοράκης και στελέχη της εταιρείας, επισκέφθηκαν το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμυνταίου, τα Ειδικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία & ΕΝΕΕΓΥΛ Καστοριάς και Φλώρινας, τα ΕΕΕΕΚ & ΚΔΑΠ Φλώρινας και Άργους Ορεστικού, το Κέντρο Προστασίας Παιδιού Φλώρινας, καθώς και την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Καστοριάς.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, η ομάδα της Digea προσέφερε ηλεκτρονικό εξοπλισμό & χρηστικά είδη στα σχολεία και στις δομές καθώς και δώρα σε όλα τα παιδιά.

Τη δράση αγκάλιασαν με ενθουσιασμό τα παιδιά, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί καθώς και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης, τα παιδιά με τα τραγούδια τους, τις χειροτεχνίες και τις ζωγραφιές τους, δημιούργησαν μια ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Στο πλαίσιο της δράσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νίκος Μαστοράκης δήλωσε σχετικά: «Με την ολοκλήρωση των επισκέψεων μας στα ειδικά σχολεία και δομές σε Καστοριά, Αμύνταιο, Φλώρινα και Άργος Ορεστικού, έκλεισε η φετινή σχολική χρονιά για τους «Ήρωες της Digea». Σκοπός του προγράμματος, από το 2018 που ξεκίνησε τις δράσεις του, είναι μέσα από αυτό να προσφέρουμε ότι μπορούμε στους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες και στα παιδιά που έχουν περισσότερη ανάγκη. Με οδηγό την αγάπη και τη θετική ενέργεια που έχουμε λάβει μέσα από τους «Ήρωες της Digea», θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, για να στηρίξουμε ακόμα περισσότερα παιδιά και να μοιράσουμε ακόμα περισσότερη χαρά και χαμόγελα».
Oι «Ήρωες της Digea» επισκέφθηκαν το Λασίθι!
Ο νομός Λασιθίου ήταν ο τελευταίος σταθμός του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Digea «Οι Ήρωες της Digea», στην Κρήτη. Το συναρπαστικό ταξίδι ξεκίνησε τον Μάιο του 2023 από τα Χανιά και το Ρέθυμνο, συνεχίστηκε τον Μάρτιο του 2024 στο Ηράκλειο και ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο Λασίθι πραγματοποιώντας επισκέψεις σε ειδικά σχολεία και δομές φιλοξενίας παιδιών.

Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νίκος Μαστοράκης και στελέχη της Digea, επισκέφθηκαν το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λασιθίου, τα Ειδικά Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία και τα ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας καθώς και το ΚΔΑΠ Σητείας. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, η ομάδα της Digea προσέφερε ηλεκτρονικό εξοπλισμό & χρηστικά είδη στα σχολεία και στις δομές, καθώς και ατομικά δώρα σε όλα τα παιδιά.

Τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αγκάλιασαν τη δράση με θερμό καλωσόρισμα, με τραγούδια και χορό, με χειροτεχνίες και ζωγραφιές που χάρισαν στην ομάδα της Digea και με ευχαριστίες για την προσφορά των ειδών, αλλά κυρίως για την φυσική παρουσία, το ενδιαφέρον και τα χαμόγελα που μοίρασαν στα παιδικά πρόσωπα.

Τη δράση στήριξαν με την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Στο πλαίσιο της δράσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νίκος Μαστοράκης δήλωσε σχετικά: «Μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης οι «Ήρωες της Digea», θέλουμε να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να έχουν πρόσβαση σε καλά οργανωμένα σχολεία και δομές, που να τους παρέχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και φροντίδα. Σε αυτό μπορούμε όλοι να συμβάλουμε με όποια δύναμη έχει ο καθένας, μικρή ή μεγάλη. Εμείς, στην Digea, επικοινωνούμε με τις δομές και τα σχολεία, ενημερωνόμαστε και προσφέρουμε εξοπλισμό που έχουν ανάγκη, μαζί με ένα ατομικό δώρο σε κάθε παιδί».