Έβρος
23 Νοε, 2023

Οι Ήρωες της Digea, δίπλα στα παιδιά του Έβρου!

H Digea, συνεπής στους σκοπούς του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Οι Ήρωες της Digea», που έχει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του τα παιδιά, επισκέφθηκε σχολεία και δομές φιλοξενίας του Νομού Έβρου, όπου προσέφερε ηλεκτρονικά και χρηστικά είδη για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις δομές, καθώς και προσωπικά δώρα σε κάθε παιδί. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Νίκος Μαστοράκης και στελέχη της εταιρείας, επισκέφθηκαν τα μονοθέσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία Ρούσσας, Σιδηροχωρίου και Μεγάλου Δέρειου του Δήμου Σουφλίου, το 1 o Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου, το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το ΕΕΕΕΚ και το ΕΝΕΕΓΥΛ του Δήμου Ορεστιάδας,το Ειδικό Νηπιαγωγείο,το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το ΕΝΕΕΓΥΛ και το ΕΕΕΕΚ Αλεξανδρούπολης καθώς και τα Παιδικά Χωριά SOS Αλεξανδρούπολης. 

Τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αγκάλιασαν τη δράση με θερμό καλωσόρισμα, με τραγούδια και χορό, με χειροτεχνίες και ζωγραφιές που χάρισαν στην ομάδα της Digea και με ευχαριστίες για την προσφορά των ειδών, αλλά κυρίως για την φυσική παρουσία, το ενδιαφέρον και τα χαμόγελα που μοίρασαν στα παιδικά πρόσωπα. Τη δράση στήριξαν με την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Στο πλαίσιο της δράσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νίκος Μαστοράκης δήλωσε σχετικά: «Το πρόγραμμα «Οι Ήρωες της Digea», δημιουργήθηκε το 2018, με σκοπό να αγκαλιάσει και έμπρακτα να υποστηρίξει το πιο ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας μας,τα παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες. 

Επισκεφθήκαμε κατά προτεραιότητα την περιοχή του Έβρου που ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές, δίνοντας το μήνυμα σε περισσότερα από 460 παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειές τους, ότι δεν είναι μόνοι, η κοινωνία είναι κοντά καιτους στηρίζει. 

Έχουμε επισκεφθεί πολλά σημεία της Ελλάδας αλλά η ζεστασιά, η φιλοξενία και ο ενθουσιασμός των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των γονέων που συναντήσαμε στον Έβρο, ήταν μία μοναδική εμπειρία. 

Είναι πραγματικά ένας τόπος πολύ όμορφος και πολύ φιλόξενος». Το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης « Ήρωες της Digea» συνεχίζει το ταξίδι του και το 2024, με επισκέψεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, προσφέροντας στήριξη στα παιδιά και στις τοπικές κοινωνίες.